Toekomstmuziek is niet te horen
en niet te spelen.
Het wordt noot voor noot,
in het hier en nu, door ons
gecomponeerd.

Richard de Hoop

Hoe ziet de toekomst eruit?

Verandering vindt altijd plaats.

De laatste tijd gaat het alleen wel in een iets sneller tempo dan toen we nog in groepjes van 10, met een hartslag van 400 en een dosis adrenaline waar je bang van wordt, achter mammoeten aan renden. 

Laatst in het nieuws lieten ze een robot zien die niet alleen zelf de deur open maakte, maar ook een salto achteruit kon maken. Kun jij dat überhaupt?! Raar. Grappig. En hoewel een salto nog niet eens de meest spannende ontwikkeling is, toch ook een beetje eng? Waar gaat dit naar toe en hoe ziet onze wereld er straks uit? Hoe klinkt onze toekomstmuziek?

Een inspirerende presentatie over

De toekomst van werken!

  • Wie gaat voor jou de beslissingen nemen: Google of jij?
  • Wie gaat het werk doen: een onvermoeibare AI robot of jij?
  • Wie gaat er voor zorgen dat de economie circulair wordt: de bedrijven, de overheid of jij?
  • Ik ben echt benieuwd wat daarop jouw antwoorden zijn! En vooral, wat ga jij er aan doen om van waarde te blijven en mee te spelen met deze toekomstmuziek.

"Bijna iedereen, kan bijna alles niet! Bijna alles is mogelijk als iedereen meedoet!"

Richard de Hoop
Muziek

Geeft dat ons de antwoorden?

Kan muziek een antwoord geven op onze vragen? Kunnen we antwoorden vinden in de liedjes uit de hitlijsten? Antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe houden wij ons staande?
  • Hoe blijven wij van waarde?
  • En hoe zorgen wij voor sterke schouders voor onze kinderen om op te staan?

 

Richard gaat met je terug én vooruit in de tijd. Nou ja… Niet echt natuurlijk, maar hij neemt je wel mee in de transitie waar wij met z’n allen in zitten. De transitie die wordt veroorzaakt door globalisering, robotisering, bio- en neurotech, blockchain en noem het maar op! Wat gebeurt er als robots straks onze banen overnemen? Gaan wij dan minder werken? En wat doen we met die overige tijd? Hier kunnen we onmogelijk al een antwoord op geven, omdat het nog niet zo ver is. Wat we wel kunnen doen is ons afvragen hoe wij zorgen dat we onszelf onder al dat techgeweld staande houden. Hoe we er zelf voor zorgen dat we mee veranderen en onszelf klaarstomen voor de toekomst.

Beoefen jouw eigen

Toekomstmuziek

Jij weet het niet, je buurvrouw weet het niet, niemand kan weten hoe toekomstmuziek klinkt. Misschien Joost, maar zelfs dat valt te betwijfelen. Je kunt toekomstmuziek niet spelen. Zodra je het speelt is het geen toekomstmuziek meer, dan is het in het hier en nu. We kunnen er wel over nadenken en het oefenen. We kunnen ons proberen in te beelden hoe het ongeveer zou klinken. Welke noten we dan samen spelen, welke woorden we dan zingen en welke instrumenten we gebruiken. 

Blijf van waarde in de toekomst

Als gastspreker onderzoekt Richard samen met jou hoe je van waarde blijft in de toekomst en hoe we samen “Toekomstmuziek” kunnen maken. Hij stelt je hierbij fundamentele vragen en staat met je stil bij welke kwaliteiten we meer dan ooit nodig gaan hebben. Let’s get futureproof!

 
Wat vindt het publiek ervan?

Mooie reacties uit de zaal

maar waar

Spreekt Richard nog meer over?

Neem direct contact met op met Richard

Wil jij Richard graag inhuren of heb je nog wat vragen die je aan hem wilt stellen? Neem dan nu contact op met hem via het contactformulier hiernaast.

Wil je op de hoogte blijven?