Podcasts

Podcast

De Moeite Waard

Team Heartbeats Podcast door Niek van den Adel & Richard de Hoop. De moeite waard! Jouw inspiratie Podcast over veerkrachtige mensen en wendbare organisaties.

Podcast

Veerkrachtiger met Nicole Solleveld

In deze aflevering van De Moeite Waard is Nicole Solleveld te gast. Nicole is oprichter en eigenaresse van YourConnector.

Nicole praat openhartig over haar man die de diagnose leukemie kreeg en de periode die daarop volgde. Hoe ging ze hiermee om en welke invloed heeft dat op zowel privé als zakelijk vlak. Nicole vertelt over de ups en downs en geeft een aantal mooie tips mee die haar hebben geholpen tijdens deze uitdagende momenten.

Podcast

Ik-Wij-Het van Veerkracht

Ben jij bekend met het ik-wij-het model? Dit model wordt toegepast binnen organisaties waarbij de persoonlijke aspecten (ik), de relatie met anderen (wij) en de inhoud en omgeving (het) met elkaar in verband worden gebracht. Niek en Richard bespreken dit model uitgebreid en geven diverse voorbeelden van de toepassing hiervan.

Podcast

I'm not your guru

In deze aflevering van “De Moeite Waard” hebben Richard en Niek het over goeroes. Mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe informatie, kennis, inspiratie of energie. Je kan dit vinden in gesprekken, boeken of in podcasts zoals deze, maar ook bij zogenaamde goeroes. Wat zijn goeroes, wat heb je eraan, wanneer ben je het, kan je het überhaupt zijn en of worden? Ontdek het in deze podcast.

Podcast

Erik-Jan Ginjaar over veerkracht in organisaties

Voor aflevering 30 van “De Moeite Waard” schuift Erik-Jan Ginjaar aan. Erik-Jan is algemeen directuer van Postillion Hotel. Door de coronamaatregelen kreeg het bedrijf met flink wat uitdagingen te maken. Want hoe run je een hotel als er geen gasten meer mogen  komen? Hoe start je weer op na zo’n periode? En welke lessen neem je mee om dit soort klappen in de toekomst beter op te vangen? Niek en Richard vragen Erik-Jan het hemd van het lijf over zijn bijzondere aanpak tijdens de corona periode.

Podcast

Helden en veerkracht

Helden, ze lijken een onuitputtelijke doses veerkracht te hebben. Ze verslaan draken, redden prinsessen en komen onderweg de meest vreselijke dingen tegen. Toch komen ze altijd sterker uit het avontuur.  

Richard en Niek nemen je mee in de wereld van de helden, hun speciale gaven en wat wij (niet) van ze kunnen leren.

Podcast

Acceptance and commitment therapy

Hoe ga jij om met weerstand? Stilstaan, accepteren en omarmen? Of juist een oplossing zoeken of een positieve gedachte ertegenover zetten? 

Niek spreekt met Alexander van Kleef (hoofdopleider en docent coaching en ACT bij StessWiseAcedemy.

Podcast

Financiële veerkracht

In deze aflevering is Emile van Kouwenhoven te gast. Emile lanceert concepten voor PGGM&Co om vitaliteit, zorg en welzijnte boosten. Hoe wordt je mentaal, fysiek en financieel fit in een branche die constant onder druk staat. Niek gaat in deze episode in gesprek met Emile om antwoorden te krijgen.

Podcast

Veerkrachtig ondernemen

In deze podcast heeft Niek het, samen met ondernemer Francien Bazelier, over veerkracht in het bedrijfsleven.

Francien is mede-eigenaar van KICK, ze is gespecialiseerd in organisatiegroei. Ook is Francien eigenaar van Koers bedrijfspsychologie.

Niek en Francien hebben het over hoe veerkracht hun heeft geholpen met ondernemen en hoe het jou ook kan helpen. Met tips en ervaring wordt het duidelijk hoe jij dit ook kan toepassen!

Podcast

Lifequakes

Iedere 12 tot 18 maanden wordt je leven opgeschud door gebeurtenissen waarvan er 3 tot 15 life changing zijn. Dit worden ook wel lifequakes genoemd. Niek en Richard gaan dieper in op het onderwerp “lifequakes”, delen hun persoonlijke ervaringen en vertellen wat ze ervan geleerd hebben.

Podcast

Perspectief is alles of niets

In deze aflevering praten Niek en Richard over het onderwerp “perspectief”. Wat is het precies en wat is het belang hiervan in jouw leven? Het punt waar vanuit jij iets ziet, wordt jouw werkelijkheid. Als je hiervan bewust bent, kan je leren om een perspectief te kiezen wat jou verder helpt in het leven. Maar hoe doe je dat? Aan de hand van verhalen en voorbeelden ga je meer leren over het verbreden of veranderen van je perspectief.

Podcast

Veerkracht in de zorg. Deel 2

Hoe kan je in het zorgen voor anderen blijven leunen op je eigen veerkracht? Milou runt als leiderschapscoach ‘Arts in Balans’ en haar partner Maarten werkt als internist in opleiding in het ziekenhuis op de Interne & Intensive Care. In dit vervolg delen ze nog meer veerkrachtige tips met podcastmakers Niek & Richard én natuurlijk met jou!

Podcast

De invloed van jouw omgeving

Één van de pijlers in ons ‘vijf van veerkracht’ model is de invloed van je omgeving op jouw veerkracht. Kan je überhaupt veerkrachtig zijn in een omgeving die dat niet is? Onze hosts Richard en Niek nemen je mee in hoe zij hierover denken en hun eigen ervaringen op dit vlak.

Podcast

Het komt wel goed...

De meest geruststellende gedachte is dat het wel weer goedkomt. Wat dan ook. Maar wat als je nou niet direct deze gedachte hebt. Hoe zorg je ervoor dat je hier vertrouwen in krijgt. Misschien zit het antwoord al in de manier hoe je over een situatie denkt… 

Podcast

Stilstaan is vooruitgang

Sta eens stil om te voelen hoe het met je gaat. Alleen als je stilstaat kan je geraakt worden. Zo maar een paar one-liners die Richard de Niek onderzoeken tijdens deze episode van “de moeite waard” podcast.

Podcast

Verantwoordelijkheid nemen met Joseph Oubelkas

De Brabantse Joseph Oubelkas belandde op 24 jarige leeftijd in de Marokkaanse gevangenis. Dit terwijl hij onschuldig was. Hoe neem je de ultieme verantwoordelijkheid over je leven terwijl je je niet verantwoordelijk voelt voor de situatie waar je in zit?

Podcast

Het regent zonnestralen met Fien Vermeulen.

Het regent zonnestralen met Fien Vermeulen, die zo dicht bij de dood kwam dat het leven daarna knap ingewikkeld werd. Ze deelt haar verhaal over knokken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Niet omdat je een held bent, maar gewoon omdat je leven het waard is.

Podcast

Maakt muziek je wendbaar. Dat klinkt als muziek in mijn oren...

Juist als het tegenzit kan de juiste guilty pleasure melodie de zon weer laten schijnen. Niek en Richard vertellen je alles over muziek & veerkracht. Zo dans je, óók bij onweer, op het ritme van je gelukshormonen die daarbij vrijkomen.

Podcast

Met Jochem Uytdehaage, olympisch schaatskampioen, over vitaal veerkrachtig.

Olympisch schaatser, spreker en ‘stuiter-graag’ Jochem de Uytdehaage vertelt over vitaliteit met de V van veerkracht. Je batterij opladen en ook ontladen. Niet alleen door te bewegen, maar juist ook door het managen van je energie en slaap. Wat werkt en wat juist niet? Jochem deelt zijn lessen zodat we een rijker leven vol met vitale veerkracht kunnen leven.

Podcast

Met Milou en Maarten, M&M voorveerkracht in de zorg.

Zorgen voor een ander begint bij jezelf, of toch niet? Gastspreker Maarten Nuver is internist in opleiding en Milou de Graaf leiderschapscoach voor artsen. Als inspirerend koppel vertellen ze ons alles over Veerkracht in de Zorg. Hamvraag waar we bij stilstaan: hoe hou je met zorg deze veerkracht vast?

Podcast

Met Jos Burgers praten over vergeven en hoe je dat veerkrachtig maakt.

Deze week spreken wij met niemand minder dan Jos Burgers. Hij schreef onlangs het boek: wacht niet op de wind ga roeien. Oftewel hoe ga je om met een fikse portie tegenslag, wat moet je dan wel en juist niet doen. En wellicht het belangrijkste; wat heeft vergeven en veerkracht daar mee te maken?

Podcast

Posttraumatisch groeisyndroom?!...

PTGS, wat is dat nou weer? Kan je daadwerkelijk last hebben van groei na tegenslag? Dan wil ik dat syndroom ook! Je twee favoriete hosts ontdekken het deze week, leer, luister en lach! www.teamheartbeats.nl

Podcast

De Hoop als achternaam en hoop als grootste houvast.

Hoop. Wellicht het enige wat ons langdurig op de been houdt als het langer tegenzit. Hoop op verandering, verbetering of dat iets overgaat. Maar hoe werkt dat in ons brein? Hoe kunnen we hoop gebruiken en er niet blind op varen. We leggen het deze week aan je uit!

Podcast

Met Joyce de Ruiter over levenshaast.

Wat zou je liever willen? Blind of doof zijn? Joyce de Ruiter heeft de keuze niet, ze wordt het allebei. Ze leeft in een continu verander proces en moet daarom steeds omgaan met nieuwe achteruitgang. Maar bij de pakken neer zitten zit niet in haar vocabulaire. Levenshaast noemt ze het, alles uit het leven halen wat er in zit. Leer en geniet!

Podcast

Met Jan van Setten over verwarrend eenvoudig veerkrachtig leven

Deze week gaan wij in gesprek met Nederlands meest verwarrend eenvoudige spreker en schrijver; Jan van Setten. Wat kunnen we leren van een man, die elk woord lijkt te ontleden en daardoor wijsheden kent die voor ons stervelingen soms lastig te volgen zijn. Een bijzondere ontmoeting met een heel bijzondere man. Geniet ervan:-)

Podcast

Ferry Zandvliet over veerkracht en wendbaarheid

Hij overleefde de aanslag op Bataclan en werd daarna een ongelooflijk inspirerend en veerkrachtig mens. Ferry Zandvliet werd zelfs bevriend met de familie van één van de aanslagplegers, want volgens hem ligt de oplossing in vergeving. Een bijzonder gesprek met spreker en bestseller auteur van : Beter na Bataclan.

Podcast

Hulp vragen

Om hulp vragen. Voor de één een vanzelfsprekendheid en voor de ander verschrikkelijk moeilijk. Maar waarom eigenlijk? Wij zijn het er over eens, je hoeft alles niet alleen te doen of te dragen. Maar hoe vraag je nou om hulp? Wat levert het je op? En wordt je er veerkrachtiger door? Dat onderzoeken Richard en Niek in deze 10de aflevering van de moeite waard podcast, jouw podcast voor een (veer)krachtiger leven!

Podcast

Lang zal ze laesie

Jahoe, een bonus Podcast. Een cadeautje speciaal van ons voor jou. Deze week is het namelijk feest. Tien jaar Lang zal ze laesie wel te verstaan. Huh? Ja, Niek viert elk jaar zijn dwarslaesie en dat heeft alles te maken met veerkracht. Richard en Niek kijken terug op tien jaar leren van tegenslag met een feestelijk tintje:)

Podcast

Ben je verantwoordelijk voor je tegenslag?

In deze aflevering nemen wij je mee in de wereld van verantwoordelijkheid nemen. Maar wat heeft dat nou te maken met omgaan met tegenslag? Als je verantwoordelijkheid neemt voor de lusten en de lasten in je leven kan dat wel eens wat heel moois op leveren. Je twee vaste hosts nemen je mee, geniet!

Podcast

Jitske Kramer (Deel II) over veerkracht en omgaan met veranderen

“Elke tegenslag is een uitnodiging om iets buitengewoons voor elkaar te krijgen” een van de vele mooie inzichten die in deel 2 van het interview met Jitske Kramer naar voren komen. Hoe de Quakers in stilte vergaderen, de kracht van de kadans, de rol van de joker en de sjamaan, het uitglijden ritueel en het verhaal over Joep (de hulphond van Niek van den Adel). Kortom de hartelijke uitnodiging om je 38 minuten lang te laten inspireren in deel 2 van onze Podcast “De moeite waard”.

Podcast

Jitske Kramer (Deel I) over veerkracht en omgaan met veranderen

In januari 2020 (pre-Covid dus) sprak Richard met spreker collega Jitske Kramer. Het werd een fantastisch gesprek in 2 delen. Jitske is corporate antropologe, een groot denker en bevlogen schrijfster. Haar nieuwe boek, werk heeft het gebouw verlaten is zojuist uitgekomen. We houden veerkracht bij haar tegen het licht en kijken hoe zij daar over denkt en na handelt. Meer dan genoeg inspiratie, veel plezier!

Podcast

Oef... Incasseren, lijden en accepteren, maar hoe dan?

In deze aflevering nemen wij je mee in de wereld van incasseren, lijden en accepteren. Klinkt best heftig toch? Maar valt reuze mee, zeker als je deze twee mannen hoort. Volgens Richard en Niek zijn deze drie eigenschappen een voorwaarde om om te kunnen gaan met tegenslag. En zeg nou zelf, dat willen we allemaal wel. Veel luisterplezier!

Podcast

Heb je voor elk probleem een oplossing? Of voor elke oplossing een probleem?

In 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Maar hoe denk je nou weer in oplossingen? Is dat een instelling, of kan je dat leren? En als het dan al te leren is, hoe dan? Feit is dat mensen die sneller in oplossingen denken beter met tegenslag om kunnen gaan en zich sneller aanpassen aan een nieuwe situatie. Luister, geniet en praat mee!

Podcast

De zin en onzin van doelen stellen

In 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Maar hoe denk je nou weer in oplossingen? Is dat een instelling, of kan je dat leren? En als het dan al te leren is, hoe dan? Feit is dat mensen die sneller in oplossingen denken beter met tegenslag om kunnen gaan en zich sneller aanpassen aan een nieuwe situatie. Luister, geniet en praat mee!

Podcast

Hoe wordt je krachtiger door voor anderen te zorgen

Jahoe, een bonus Podcast. Een cadeautje speciaal van ons voor jou. Deze week is het namelijk feest. Tien jaar Lang zal ze laesie wel te verstaan. Huh? Ja, Niek viert elk jaar zijn dwarslaesie en dat heeft alles te maken met veerkracht. Richard en Niek kijken terug op tien jaar leren van tegenslag met een feestelijk tintje:)

Podcast

Ga eens goed voor jezelf zorgen

In 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Maar hoe denk je nou weer in oplossingen? Is dat een instelling, of kan je dat leren? En als het dan al te leren is, hoe dan? Feit is dat mensen die sneller in oplossingen denken beter met tegenslag om kunnen gaan en zich sneller aanpassen aan een nieuwe situatie. Luister, geniet en praat mee!

Podcast

Dankbaarheid

In de eerste 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Deze week onze favoriet; Dankbaarheid. Niets sleept een mens zo krachtig door tegenslag heen als deze emotie. Wij ontdekken samen de fabels, de feiten en de verhalen. Met een speciale rol voor de oehoe…Geniet!

Podcast

De Moeite Waard

In deze Pocast serie bespreek ik samen met Niek van de Adel, de 10 onderwerpen die je helpen om veerkrachtiger te worden. Uiteindelijk verzucht Candide op de vraag ‘wat is optimisme: “Zo heet de waanzin, vol te houden, dat alles goed gaat, als alles verkeerd gaat’!
Nou daar denken Niek van den Adel en ik misschien wel heel anders over;-) Luister nu de 2de aflevering van onze “De moeite waard Podcast”…

Podcast

De Moeite Waard

In deze Pocast serie bespreek ik samen met Niek van de Adel, de 10 onderwerpen die je helpen om veerkrachtiger te worden. Dit keer staat “Nieuwsgierig zijn”, centraal. Maak jij het kind in jou los dit weekend en vraag je af: “Waarom?” Ben jij vandaag 20 minuten stil en sta je stil bij al je vooroordelen? Wordt nieuwsgierigheid gewaardeerd in jouw organisatie? In welke onderwerpen ga jij jezelf verdiepen deze dag?

Podcast

Je Geld Of Je Leven

Interview door Michiel van Vugt in zijn Podcast “Je geld of je leven” waarin ik praat over mijn leven.

Podcast

Over spreken gesproken

De gave Podcast van Glenn Vergoossen waarin hij met mij praat over succesvol samenwerken, omgaan met verandering, SCIL en veerkracht ontwikkelen om future proof te worden

Podcast

Ongekend talent van Sanne

Richard de Hoop was de allereerste gast in de Ongekend Talent Podcast en nu, 40 podcasts later, is hij terug!
Dit pure gesprek tussen host Dennie van Diesen en Richard staat in het teken van zijn overleden dochter Sanne. Hij vertelt over het prachtige mens dat zijn dochter was en over alles wat hij van haar geleerd heeft. Haar talenten en de manier waarop zij in haar korte leven het onderste uit de kan heeft weten te halen komen in deze emotionele podcast uitvoerig aan bod.

Het gesprek gaat over hoe dit verlies het leven van hem en zijn gezin heeft beïnvloed, de manier waarop mensen om hen heen spontaan klaar stonden en wat het belang is van vriendschap. Richard wordt tijdens de podcast verrast door een mooie persoonlijke boodschap van zijn goede vriend Jaap Bressers.

De lading waarmee Richard vertelt over zijn dochter is niet in woorden op papier te vatten. Hij vertelt het hele verhaal vanaf het moment dat de agenten voor de deur stonden, de bijzondere uitvaart en de herinneringen aan Sanne die nog altijd worden gedeeld op haar Facebookpagina.

Luister ademloos naar deze toegewijde vader die vertelt over het leven, een verhaal waarin tragedie en schoonheid samen komt.

Podcast

Veerkracht

In deze podcast serie over veerkracht en wendbaarheid praat ik met mensen over tegenslag en veerkracht. Ik ben op bezoek gegaan bij Rommy Venema en Caroline Perrée en met deze prachtige mensen heb ik een openhartig gesprek over:

Vierkracht, leefkracht, dapper zijn, wegkruipen, delen en een poppetje op een sokkeltje met een knopje onderin waarmee je het poppetje kan laten inzakken en weer kan laten opveren, dit alles en nog veel meer liefde komt voorbij in deze podcast over veerkracht.

Podcast

Interview Met Ruben Mensink

In deze podcast spreek ik met Ruben Mensink over veerkracht en tegenslag. Ruben was tussen 2007 en 2013 directeur Communicatie voor spoorbeheerder ProRail en heeft daarna zijn eigen bedrijf 8 Beaufort opgericht om als bestuursadviseur, organisaties te ondersteunen die in “zwaar weer” zijn gekomen. Totdat hij, eind 2015, als gevolg van een botsing op het hockeyveld een herseninfarct krijgt waardoor hij aan de linkerkant van zijn lichaam verlamd raakte. Ik ben onder de indruk van zijn veerkracht en zijn wijze lessen. Ik hoop dat je geniet van deze podcast uitzending en je laat inspireren door Ruben.

Podcast

Rommy En Caroline

In deze podcast serie over veerkracht en wendbaarheid praat ik met mensen over tegenslag en veerkracht. Ik ben op bezoek gegaan bij Rommy Venema en Caroline Perrée en met deze prachtige mensen heb ik een openhartig gesprek over:

Vierkracht, leefkracht, dapper zijn, wegkruipen, delen en een poppetje op een sokkeltje met een knopje onderin waarmee je het poppetje kan laten inzakken en weer kan laten opveren, dit alles en nog veel meer liefde komt voorbij in deze podcast over veerkracht.

Podcast

Chris Wauters

In deze podcast spreek ik met Chris Wauters over veerkracht en het belang van veerkracht in organisaties. In dit geval in teams die digitale transformaties in organisaties tot stand brengen. Chris is transitie en transformatie manager bij Fujitsu en leidt grote digitale transformaties binnen organisaties. In dit gesprek praat deze in Delft geschoolde “bèta-man” over de zachte kant van veranderen binnen organsiaties. Het belang van fauten maken, elkaars talenten kennen en benutten, feedback geven en nemen en nog veel meer…

Podcast

Frank Krake

In deze podcast ben ik te gast bij Frank Krake een gastvrije, energieke, welbespraakte doorzetter en rasondernemer. Je kan best wel wat tegenslagen hebben in je werk maar de serie klappen die Frank als directeur en ondernemer te verwerken krijgt kennen Mike Tyson-achtige-proporties. Over verantwoording nemen, rug rechten, doelen stellen, focus houden en in oplossingen blijven denken. Het komt allemaal voorbij. Laat je inspireren door Frank Krake.

Wil je op de hoogte blijven?