Ontwikkel veerkracht als
individu of organisatie

Covid-19 proof webinar, hybride of live.

Van klassiek naar jamming!

“Zonder veerkracht geen samenwerking. Zonder samenwerking geen veerkracht”. Tijdens deze keynote neemt Richard jullie mee in de wereld van veerkracht, wendbaarheid, verandering en samenwerking.  Let’s get futureproof and start jamming!

Shi(f)t happens of we de dingen plannen of niet. Vooral de ongeplande veranderingen hakken er in bij medewerkers en relaties. Het goede nieuws is, wij kunnen ons (leren) aanpassen. Was vroeger de klassieke muziek de hoogste muzikale kunstvorm, nu is rap en combi’s van verschillende artiesten bon ton. Kon je vroeger als organisatie nog plannen maken met een tijdshorizon van 10 jaar, nu is 6 maanden vooruit kijken al een hele kunst. Waar in de klassieke muziek alles gepland, gearrangeerd en gedirigeerd werd moeten we nu snel reageren op de veranderingen in onze omgeving. Daar komt “Jamming” om de hoek kijken.  Bij jamming maakt iedereen gebruik van zijn of haar talenten. We gaan uit van een grondtoon en daarmee gaan we experimenteren. De basis voor succesvolle “jams” zit in:

  • elkaar vertrouwen
  • elkaar ondersteunen
  • gebruik maken van elkaars kwaliteiten
  • elkaar aanvullen en aanspreken
  • directe feedback van je publiek (klanten en stakeholders)
  • veerkracht door samenwerking

 

Met muziek als metafoor laat Richard in deze presentatie zien hoe jullie de stap van klassiek naar jamming kunnen maken.

Wat vindt het publiek van spreker Richard de Hoop?

Mooie reacties uit de zaal.

"Veerkracht: Jouw airbag bij tegenslag en de turbo op jouw persoonlijke ontwikkeling"

Richard de Hoop

TEDx presentatie

Over het ontwikkelen van veerkracht!

Om “fit” te zijn voor de toekomst als individu en als organisatie is het ontwikkelen van veerkracht essentieel. Tijdens deze keynote deelt Richard met jullie de belangrijkste inzichten hoe je veerkracht en wendbaarheid kunt ontwikkelen. Na een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis heeft hij ondervonden hoe belangrijk het is om hier (als individu of als organisatie) bewust aan te werken en welke voordelen dit voor jou heeft. Bekijk zijn TEDx talk over veerkracht.

Veerkracht is het schijnbaar onmogelijke doen omdat het de moeite waard is!

Richard de Hoop

DUO presentatie met Niek van den Adel

Van veerkracht naar vierkracht

Voor mensen, teams en organisaties die wendbaar de toekomst in willen

We leerden elkaar kennen op het podium van het Beatrix theater in Utrecht. Ik, nog “groggie” van mijn eigen leven-veranderende-gebeurtenis, zag hoe Niek (aka Mr Featherforce) over mijn instrumenten heen rolde. En ik zag een spreker-collega, een prachtig veerkrachtig mens en inmiddels een vriend voor het leven.  

Eigenlijk wisten we toen al dat we samen over veerkracht en wendbaarheid zouden gaan spreken en dan doen we met liefde. We nemen jullie mee in een rollercoaster waar het ontwikkelen van vierkracht centraal staat. Kan je niet wachten beluister dan hier onze Podcastserie “De moeite waard”.

maar waar

Spreekt Richard nog meer over?

Neem direct contact met op met Richard.

Wil jij Richard graag inhuren of heb je nog wat vragen die je aan hem wilt stellen? Neem dan nu contact op met hem via het contactformulier hiernaast.

Wil je op de hoogte blijven?