Ontdek de "instrument(en)" die jij kunt bespelen in jouw team met deze gratis online vragenlijst

Speel met mij mee

Het Orkestspel

Als spreker over samenwerken in teams en als gecertificeerde Belbin trainer heb ik de teamrollen van Dr. M. Belbin als uitgangspunt gebruikt voor de instrumenten. Deze korte test moet je naast een hoop plezier een voorzichtige indicatie geven van de persoonlijke instrumenten (teamrollen) die jij kunt inzetten wanneer je samenwerkt met anderen.

Deze korte instrumenten vragenlijst is geen vervanging van de originele Belbin teamrollen vragenlijst. De originele teamrol test van Belbin NL is betrouwbaar en gevalideerd, kan o.b.v. functie-eisen worden ingevuld, maakt 360 graden feedback van collega’s mogelijk en kan team- , functie- en organisatierapporten genereren. Dat kan ik allemaal niet waarmaken met deze gratis online vragenlijst. Ga a.u.b. voorzichtig met de uitkomsten om en wil je op zeker spelen dan kan ik jou de uitgebreide, professionele teamrol vragenlijst van harte aanbevelen. Voor de kosten hoef je het zeker niet te laten. Meer informatie vind je op www.belbin.nl

Zie deze vragenlijst en de uitkomsten ervan als een begin. Denk over de “instrumenten” die jij kunt bespelen in jouw team na, praat erover met jouw collega’s, kijk welke weg je gaat bewandelen om je van “beginner tot virtuoos” te ontwikkelen.

Tip van Richard

Boeken die ik jou van harte kan aanbevelen

Muziek brengt beweging waar woorden te kort schieten.

Richard de Hoop
Richard de hoop met het orkestspel
Het orkestspel
Instructies
 1. Lees de vraag en bepaal voor jezelf: “Past dit bij mij?” “Is dit karakteristiek voor mij?” Dit kun je aanvullen met: “Kan ik dat goed en doe ik dit graag?”
   
 2. Bepaal in hoeverre de uitspraak voor jou van toepassing is door een cijfer te kiezen,
  0 punten =   past helemaal niet bij mij
  10 punten =  past wel een beetje bij mij
  20 punten = past behoorlijk bij mij  
  30 punten = past helemaal bij mij
   
 3. Vul het spontaan in, het invullen neemt tussen de 3 en 7 minuten tijd in beslag.

Wil je op de hoogte blijven?