Welke instrumenten bespeel jij in je team?

Doe de test!
Speel samen met mij

Het Orkestspel

Als spreker over samenwerken in teams en als gecertificeerde Belbin trainer heb ik de teamrollen van Dr. M. Belbin als uitgangspunt gebruikt voor de instrumenten. Deze korte test moet je naast een hoop plezier een voorzichtige indicatie geven van de persoonlijke instrumenten (teamrollen) die jij kunt inzetten wanneer je samenwerkt met anderen.

Deze korte instrumenten vragenlijst is geen vervanging van de originele Belbin teamrollen vragenlijst.

Zie deze vragenlijst en de uitkomsten ervan als een begin. Denk over de “instrumenten” die jij kunt bespelen in jouw team na, praat erover met jouw collega’s, kijk welke weg je gaat bewandelen om je van “beginner tot virtuoos” te ontwikkelen.

Wie is die hele richard?

Richard de Hoop

Richard begon het succesvol samenwerken in een team te vergelijken met het harmonische samenspel in een orkest. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat juist de combinatie van muziek en jarenlange ervaring als ondernemer en trainer zijn optreden tot een unieke ervaring maakt.

Hij neemt jullie mee in de wereld van instrumenten die zich gemakkelijk laten vergelijken met karakters van mensen. Bespeel jij de praktische bas of de enthousiaste trompet? Hoe laat ik al die verschillende instrumenten (lees karakters) met elkaar samenwerken.

Het orkestspel

Instructies

 1. Lees de vraag en bepaal voor jezelf: “Past dit bij mij?” “Is dit karakteristiek voor mij?” Dit kun je aanvullen met: “Kan ik dat goed en doe ik dit graag?”
   
 2. Bepaal in hoeverre de uitspraak voor jou van toepassing is door een cijfer te kiezen,
  0 punten =   past helemaal niet bij mij
  10 punten =  past wel een beetje bij mij
  20 punten = past behoorlijk bij mij  
  30 punten = past helemaal bij mij
   
 3. Vul het spontaan in, het invullen neemt tussen de 3 en 7 minuten tijd in beslag.

Wil je op de hoogte blijven?