Contact

Muziek als metafoor en inspiratiebron

Hoe ben jij gestemd?

Van eiland naar wijland!

Van harte welkom op de follow-up pagina van de Sucsez Groep.  Als follow up op de presentatie in De Fabrique hebben we hier een aantal zaken voor jou en jouw team klaargezet. Zoals beloofd staat de presentatie die we gebruikt hebben hier voor je klaar>>

Als indeling gaan we uit van de voor jou inmiddels bekende geheimen uit de muziek:

  • Luisteren
  • Afstemmen
  • Samenspelen

Luisteren

  • Als eerste stap is het zaak om eerst goed naar jezelf te luisteren. Welke instrumenten (teamrollen) kan ik bespelen en inzetten op het werk. Om dit te ontdekken klik je op deze link om het orkestspel in te vullen. Je krijgt de uitslag meteen via de mail.
  • Bekijk de uitslag kritisch en vraag feedback aan collega's, partner, vrienden, familileden of en welke instrumenten en teamtalenten zij bij jou herkennen.
  • Wil je de beschrijvingen van de instrumenten nog eens rustig nakijken klik dan hier voor de video "Het Belbin verhaal" of de 8 video's waarin de instrumenten nog eens voorbij komen met hun sterke en zwakke punten.
  • Hieronder vind je  een video waarin het maken van een teamprofiel wordt behandeld.

Afstemmen

Bij het afstemmen is het vooral belangrijk om het onderscheid te maken tussen beginners, gevorderden en virtuozen. Net zoals muzikanten hun muziekinstrument op verschillende niveaus kunnen beheersen is dat met je teamtalenten ook zo. Hier vind je oefeningen per instrument en per niveau.

Om goed op elkaar af te stemmen is feedback een belangrijk hulpmiddel. Hier vind je de checklijst feedback geven in je team, die je samen kunt invullen.

Samenspelen

Tijdens het samenspelen kunnen er allerlei frustraties voor zorgen dat het niet loopt zoals jullie het zouden willen. In deze video wordt het model van Patrick Lencioni behandeld.

Als je nog meer uit je teamtalenten of uit je team zou willen halen is het mogelijk om dat te doen via het e-learning platform op deze site

 


  • Geïnteresseerd in een presentatie of workshop vol entert®ainment?

    Neem contact op