Contact
En welk instrument bespeel jij?

Jouw team op vol vermogen!

Met muziek als metafoor ontdekken hoe we teamvirtuositeit bereiken.

Tijdens deze interactieve workshop vergelijken we een afdeling of team binnen jullie organisatie met een orkest waarbij iedere medewerker net als ieder instrument een eigen karakter, klank en timbre heeft. Als basis gebruikt Richard het Belbin Teamrollen model dat wordt aangevuld met gangbare modellen als die van Patrick Lancioni, Barbara Fredrickson, Ofman e.v.a. Daarnaast kan hij putten uit alle praktijkcases die hij heeft meegemaakt (25 jaar ondernemer en trainerservaring) en de inhoud uit de 2 boeken die hij over dit thema heeft geschreven. De workshop wordt altijd op maat gemaakt. Op basis van een intake gesprek bepalen we samen de inhoud van deze unieke teambuilding sessie. 

Ter voorbereiding kan iedere deelnemer via de site van Richard de Hoop het orkestspel invullen. Hiermee krijg je een beeld van de instrumenten (teamrollen en teamtalenten) die jij kunt bespelen.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Het team effectiviteitsmodel, via logische stappen tot een effectieve samenwerking komen.
  • Welke teamrollen (instrumenten) zijn in ons team aanwezig.
  • Ontdekken van de individuele teamtalenten en actiepunten voor het ontwikkelen ervan in de praktijk
  • Het maken van een teamprofiel en het opstellen van actiepunten om het team in de praktijk beter te laten functioneren.
  • Van beginner naar team-virtuoos.

Als follow-up of follow-through is het mogelijk om de teamontwikkeling ook online voor te zetten via het e-learning platform op deze site.

Tijdens de workshop (1 á 1,5 dagdeel)gebruik ik muziek als metafoor. Dat betekent dat muziek een belangrijk deel uitmaakt van de workshop. Bij groepen tot ca. 12 personen valt het aantal Decibellen nog wel mee maar bij groepen rond de 20 personen gaat het dak eraf;-) De kosten voor deze unieke workshop bedragen € 1.950,- ex BTW en reiskosten bij een maximale groepsgrootte van 25 personen.

Deze workshop boeken? Klik hier of bel 06-54256730

Referentie Tine Verhoef directeur bs De Meent Waalre

Richard, jouw optreden in onze kleine club van basisschoolleerkrachten is zeer gewaardeerd door de collega's. De energie en jouw enthousiasme sloegen meteen over op het team en maakte ieder betrokken om actief mee te doen. Het heeft een mooie aanzet gegeven over de teamrollen en het beeld van ons als team. De metafoor van het muziekinstrument maakt het beeld herkenbaar en laagdrempelig om over te praten met elkaar, lekker lachen ook, want er is niets fijners dan ontspannen samen te leren. Er wordt hier nog veel over nagepraat en wij gaan ook jouw inspiratie hierin zeker vasthouden! Dank dat jij ons zo inspirerend ge-entertained hebt en ook dank aan Henk voor zijn soepele achtergrondbegeleiding hierbij.


  • Geïnteresseerd in een presentatie of workshop vol entert®ainment?

    Neem contact op