Contact

Muziek als metafoor en inspiratiebron

Passie en bevlogenheid zorgen voor betere prestaties.

Samenwerken

Tijdens een wervelende muzikale presentatie of workshop vergelijken we een afdeling of team binnen een organisatie met een orkest waarbij iedere medewerker net als ieder instrument een eigen karakter, klank en timbre heeft. Als basis gebruikt Richard het Belbin Teamrollen model dat wordt aangevuld met gangbare modellen als die van Patrick Lancioni, Barbara Fredrickson, Ofman e.v.a. Daarnaast kan hij putten uit alle praktijkcases die hij heeft meegemaakt en de inhoud uit de 2 boeken die hij over dit thema heeft geschreven. Als follow-up is het mogelijk om de teamontwikkeling ook online voor te zetten via het e-learning platform www.teamtalenttraining.nl dat door Richard is gelanceerd.

Samenspel

Bent u de maatgevende, rustige bas of de initiatiefrijke trompet? Vanuit het teamrolmodel van Dr. M. Belbin hebben we een vertaalslag gemaakt naar een orkest. Net zoals je in een orkest verschillende mensen nodig hebt om mooie muziekstukken te spelen, heb je in de samenwerking tussen mensen verschillende karakters nodig om problemen en uitdagingen aan te gaan. Met modules als 'stemmingen', 'commitment' en 'in kritiek zit muziek' geven we uw organisatie een metafoor waarvan u jarenlang plezier kunt hebben.

Het grote orkestspel

De metafoor en theoretische achtergronden van de presentatie rondom samenwerken hebben we uitgewerkt in een persoonlijkheidstest. Door hier te klikken ontdekt u welke instrumenten het beste bij uw eigen karakter passen en wat dat zegt over uw talenten, mogelijkheden en samenspel.

Belbin, het verhaal

Als u wilt weten welke theorie er achter de presentaties van Richard schuil gaat, kijk dan even naar deze video. Hier gaat Richard in op het onderzoek en het werk van Meredith Belbin. De pionier en ontwikkelaar van Teamrolmanagement.

Klik hier en Richard vertelt u graag hoe wij deze show voor u op maat kunnen maken.

Met de 8 instrumenten die Richard gebruikt tijdens deze presentatie kunt u hier op uw gemak kennismaken.

De daadkracht komt van de:

en de:

 

De denkkracht komt van de:

en de:

De gevoelskracht komt van de:

en de:

De wilskracht komt van de:

en de:


  • Geïnteresseerd in een presentatie of workshop vol entert®ainment?

    Neem contact op