Contact

Muziek als metafoor en inspiratiebron

Passie en bevlogenheid zorgen voor betere prestaties.

...nog vele verhalen gewisseld van JCI’ers die een van de meest energieke en inspirerende inauguraties in jaren meegemaakt hebben. Mission accomplished dus! Rob van der Steen JCI

C®OMMUNICATIE

"Niets is zo gemakkelijk als niet zeggen wat je wel bedoelt". Dus...

 • "Bedankt dat u allen in zo grote getalen bent gekomen..." (Tsja, wij kregen een uitnodiging plus routebeschrijving dus helemaal achterlijk zijn we niet en daarbij was het verplicht om te komen!)
 • Actieve toehoorders euthanasie: het zo monotoon mogelijk voorlezen van je met informatiediarree overladen powerpoint plaatjes.
 • 1 Minuut voor aanvang je memorystick met slidedeck aanleveren bij de technicus. Hoogtepunt van mijn presentatie: Ik lees hardop voor, u leest (en leidt) in stilte mee.
 • Gelezen in mail: "Db,we hebben sws wss maar ff om te brainen over deze iss"
 • Veel gehoorde verbeteringswens: "Zij (ook wel zullie) moeten beter communiceren!"

Het blijft een wonderlijk spel. Communiceren met een groep (als spreker of leidinggevende) en het communiceren binnen een groep. Voor beide vormen van communicatie geef ik lezingen en workshops. Daarbij kan ik putten uit mijn ervaringen en verwonderingen als communicatie trainer (sinds 1991) en (internationaal) spreker (sinds 1995).

Communiceren met een groep

Alle retorische vaardigheden kan ik aan bod laten komen. Van: "Hoe bereid ik mijn presentatie voor" via "de geheimen van effectieve en onderhoudende sprekers", tot "hoe zorg ik er voor dat mijn call to action wordt omgezet in de praktijk?".

Om het luchtig, verrassend eenvoudig en effectief  te houden werk ik graag met de SCIL strategie. Binnen enkele ogenblikken is het u duidelijk waar uw sterke punten liggen en op welke vlakken u uw repertoire aan interactievaardigheden kunt gaan verbreden, trainen en verbeteren. Daarnaast deel ik graag alle tips en trucs met u, die ik heb geleerd aan mijn opleiding voor proffesionele sprekers aan de Steinbeis Hochschule in Berlijn (in samenwerking met de German Speakers Association) waardoor ik nu de titel "Professional Speaker SHB" mag voeren.  en als "cherry on the cake" alle tips en trucs die ik mag opdoen als internationale spreker en waarvoor ik de titel "Certified Speaking Professional" heb behaalt. Dit op basis van evaluaties door klanten, evaluaties door internationale collega sprekers, het volgen van trainingen en workshops.

 

Communiceren binnen een groep

Daar waar het spreken in voor groepen vooral om de vaardigheden van 1 individu gaat, speelt iedereen een rol binnen het communiceren in een groep. Graag deel ik met u de geheimen van succesvolle communicatie in groepen. De invalshoeken zijn talrijk. Samen bepalen we welke voor uw doelgroep relevant zijn. We kunnen inzoomen op:

 • culturele aspecten van communicatie
 • het (effectief) inzetten van "nieuwe" technologische hulpmiddelen
 • hoe omgaan met generatie verschillen binnen de groep?
 • welke normen en vaardigheden zijn (of worden) effectief voor ons
 • diversiteit als uitgangspunt of uitsluiting?

Met humor, praktische kennis en ervaring zal ik samen met u de lezing en/of workshop vormgeven en uitvoeren. Voor boekingen of vragen klikt u hier>>

"C®ommunicatie is gemakkelijk, ik heb die ® niet"


 • Geïnteresseerd in een presentatie of workshop vol entert®ainment?

  Neem contact op