Contact

Een inspirerende presentatie over de toekomst van werken!

 • Wie gaat voor jou de beslissingen nemen: Google of jij?
 • Wie gaat het werk doen: een onvermoeibare AI robot of jij?
 • Wie gaat er voor zorgen dat de economie circulair wordt: de bedrijven, de overheid of jij?
 • Ik ben echt benieuwd wat daarop jouw antwoorden zijn! En vooral, wat ga jij er aan doen om van waarde te blijven en mee te spelen met deze toekomstmuziek.

Meer Video's>>

Verandering vindt altijd plaats. De laatste tijd gaat het alleen wel in een iets sneller tempo dan toen we nog in groepjes van 10, met een hartslag van 400 en een dosis adrenaline waar je bang van wordt, achter mammoeten aan renden. Laatst in het nieuws lieten ze een robot zien die niet alleen zelf de deur open maakte, maar ook een salto achteruit kon maken. Kun jij dat überhaupt?! Raar. Grappig.

En hoewel een salto nog niet eens de meest spannende ontwikkeling is, toch ook een beetje eng? Waar gaat dit naar toe en hoe ziet onze wereld er straks uit? Hoe klinkt onze toekomstmuziek?

Toekomstmuziek

Jij weet het niet, je buurvrouw weet het niet, niemand kan weten hoe toekomstmuziek klinkt. Misschien Joost, maar zelfs dat valt te betwijfelen. Je kunt toekomstmuziek niet spelen. Zodra je het speelt is het geen toekomstmuziek meer, dan is het in het hier en nu. We kunnen er wel over nadenken en het oefenen. We kunnen ons proberen in te beelden hoe het ongeveer zou klinken. Welke noten we dan samen spelen, welke woorden we dan zingen en welke instrumenten we gebruiken. 

Geeft muziek ons de antwoorden?

Kan muziek een antwoord geven op onze vragen? Kunnen we antwoorden vinden in de liedjes uit de hitlijsten? Antwoorden op vragen zoals:

 • Hoe houden wij ons staande?
 • Hoe blijven wij van waarde?
 • En hoe zorgen wij voor sterke schouders voor onze kinderen om op te staan?

Richard neemt je graag mee op deze muzikale ontdekkingsreis.

Transitie

Richard gaat met je terug én vooruit in de tijd. Nou ja… Niet echt natuurlijk, maar hij neemt je wel mee in de transitie waar wij met z’n allen in zitten. De transitie die wordt veroorzaakt door globalisering, robotisering, bio- en neurotech, blockchain en noem het maar op! Wat gebeurt er als robots straks onze banen overnemen? Gaan wij dan minder werken? En wat doen we met die overige tijd? Hier kunnen we onmogelijk al een antwoord op geven, omdat het nog niet zo ver is. Wat we wel kunnen doen is ons afvragen hoe wij zorgen dat we onszelf onder al dat techgeweld staande houden. Hoe we er zelf voor zorgen dat we mee veranderen en onszelf klaarstomen voor de toekomst.

Blijf van waarde in de toekomst

Als gastspreker onderzoekt Richard samen met jou hoe je van waarde blijft in de toekomst en hoe we samen "Toekomstmuziek" kunnen maken. Hij stelt je hierbij fundamentele vragen en staat met je stil bij welke kwaliteiten we meer dan ooit nodig gaan hebben. Let’s get futureproof!

Ja, ik wil Richard als spreker boeken>>

Dit zeggen deelnemers over de presentatie van Richard:

De toekomst van werken brengt oude en nieuwe inzichten bij elkaar. Is alles wel zo anders dan voorheen, gaat de wereld sneller, kunnen we dat bijhouden als mens en werkende en zo ja, hoe doen we dat dan? Gaat het om je functie of om je passie uit te oefenen, waar zitten dan je talenten en hoe blijf je jezelf? Welkom in de wereld van reskilling and upskilling, maar dan wel op je talenten. En doordat de technologie veel zaken over kan nemen, rest ons de taak om meer mens te zijn: aanvoelen, inleven en begrijpen. Ontwikkel je talenten, je veerkracht, ga de verandering aan en omarm het, ervaar tegenslag, leer ervan en sta op, ontwikkel je talent. Richard brengt dit op zijn eigen humoristische en muzikale wijze over, denderend maar met rust, om ons aan het einde achter te laten met ruimte voor overdenkingen. Waar liggen jouw talenten en passie om te reskillen en upskillen? En weet je mens te blijven? Een sessie die de moeite meer dan waard is om mee te maken. Ik heb de essentie van mezelf en het leven weer in het oog. Claudia Dams. HR manager Securitas

Puur verhaal over wat ertoe doet in de toekomst van werk! Wat hoor en zie je veel voorbij komen over de toekomst van werk! Veel futuristen kijken naar die toekomst, wat natuurlijk grandioos is, echter zelden heb ik het gevoel daar kan ik of mijn klant direct wat mee, hetgeen ze delen is vaak iets te ‘hoogover’ met de focus op tech/ artificial intelligence. En nu zat ik bij Richard te luisteren en daar kregen we een verhaal te horen waarvan ik dacht, “ja! Hier kunnen mensen morgen iets mee richting hun toekomst van werken! Richard verteld in zijn verhaal over 3 elementen die impact maken op de toekomst van werk en hij combineert dat met muziek en kleine (in effect grote) persoonlijke verhalen. Dat maakt dat het een beleving is, het raakt, het beklijft. De emoties die je beleefd zijn: veel vreugde met zo hier en daar een shotje verbazing en dan ineens verdriet, angst wat heel professioneel wordt gebracht en hij sluit af met het verbinden van de aanwezigen in vreugde. Echt fantastisch! Wat je meeneemt is een heel impactvol 1-2-3’tje. Wat heeft een mens nodig om van waarde te blijven in de toekomst:  Veerkracht, omgaan met verandering/tegenslag en elkaar! Sara van Broekhoven, oprichtster van the Future Talent Factory

Richard brengt je een heldere boodschap waar je de toekomst mee in en aankan. Geen luchtfietserij, maar praktijk en vakkennis. Hij raakt de juiste toon en ritme met zijn energieke zang. Hij laat je afwisselend geboeid luisteren, actief meedoen en intens meevoelen. En het mooie is: deelnemers die ik erna sprak hadden binnen no time een voorval waarbij Richards overwegingen meteen waren toegepast. Dit gaat ergens over en het blijft je zeker bij. ­čĹĆ Riek Klaassen, beleidsadviseur preventief jeugdbeleid en onderwijs Gemeente Weert

In "Toekomstmuziek" boort Richard een diepere laag aan dan voorheen. Dit is nodig, om in een tijd van snelle technologische veranderingen aandacht te blijven houden voor de menselijke maat. Op zijn unieke, inspirerende en muzikale manier brengt hij de boodschap over om jezelf en elkaar niet uit het oog te verliezen, maar juist in deze tijd de verbinding te zoeken. Dit wordt extra kracht bijgezet door een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis, waarover hij in openheid vertelt en die het publiek diep raakt. Erg knap hoe Richard dit weet te vertalen naar een bijzonder "geluid", dat ondanks alles (of juist dankzij?) nog net zo positief en inspirerend is als altijd. Een absolute aanrader! Erwin Wiertz, adviseur (team)coach en trainer bij HRD Professionals


 • Geïnteresseerd in een presentatie of workshop vol entert┬«ainment?

  Neem contact op

Gerelateerde artikelen
Blog Opiniestukken

Bezoekers lezen ook:

 • Toekomst van werken
 • Stargazing
 • What about us
Meer lezen...
Samenwerken Interactieve lezing

Bezoekers bekeken ook:

 • Hoe halen we meer uit de onderlinge samenwerking dan er nu uitkomt?
 • Hoe zorgen we ervoor dat het silo-denken plaats maakt voor cross-selling en samenwerking?
 • Hoe leren we elkaar na de reorganisatie weer beter kennen?
 • Op welke manier kunnen we juist gebruik maken van onze verschillen?
 • Echt innoveren komt er niet van. Hoe krijgen we de ideeënbus weer onder het stof vandaan en actief en wel in de cloud?
Meer lezen...
Oefeningen en meer... Inspiratie om van waarde te blijven in de toekomst

Bezoekers lezen ook:

 • Hoe zorg je er voor dat je mee kunt blijven spelen met de toekomstmuziek!
 • Op deze pagina vind je allerlei oefeningen, readers, video's die je kunnen helpen om van waarde te blijven in het werk van de toekomst. Kom regelmatig even neuzen en je vindt gegarandeerd nieuwe inspiratie die zal leiden tot transpiratie:-)
Meer weten...