Contact
En welk instrument bespeel jij?
Diversiteit? Daar zit muziek in!

Herrie of harmonie?

Herrie of harmonie?

Wie droomt er niet van om een eigen boek te schrijven? Nou, ik bijvoorbeeld!

Op het podium voel ik me aardig thuis maar het op papier zetten van alle inzichten en ervaringen die je hebt opgedaan is toch weer een vak apart. Ik heb wel eens wat pogingen gedaan om een en ander op te schrijven maar op 10 september 2011 in München, gebeurde er iets speciaals.

Op die dag mocht ik voor 300 internationale collega sprekers optreden. Natuurlijk ging het dak eraf;) en toen ik nog vol adrenaline backstage kwam stond daar mijn Duitse PR agente met een voor mij nog onbekende vrouw. Zij bleek uitgeefster te zijn en sprak de onsterfelijke woorden: "Herr de Hoop, Sie haben noch kein Buch und ich möchte gerne eins mit Ihnen machen".

Met hulp van GABAL Verlag, de uitgeverij, heb ik in het voorjaar van 2012 "Macht Musik!" geschreven.

 

 

Take a look inside:-)

Recensie changeX.de

Recensie Roter Reiter.de

 

En zoals mijn goede sprekercollega Stefan Frädrich het zo mooi zei: "Schreiben ist die ideale Therapie um deine Gedanken zu ordnen".  En inderdaad staan in dit boek al mijn inzichten over effectief samenwerken keurig geordent op papier. Overigens is het een zeer speciale ervaring om je eigen verhaal in een andere taal te lezen. In augustus 2012 is de verkoop op de Duitse markt van start gegaan.

 

In Nederland was het bestseller schrijven en spreker Jos Burgers die mij in contact bracht met Ina Boer van de uitgeverij van Duuren Media. Na een eerdere afwijzing van een ander boek idee was Ina meteen enthousiast over het Duitse boek en dan gebeurt het gedroomde...als Nederlander schrijf je een Duits boek dat vertaald wordt in het Nederlands:) En hier is ie dan...Herrie of harmonie?

 

Take a look inside:-)

 

U kunt "Herrie of harmonie?" ook huren via de digitale bibliotheek Yindo. Klik hier.

 

Hier de link naar het webinar ism Crowdale over Herrie of harmonie

 

Hier de link naar het radio interview over het boek tijdens het programma; zaken doen met... bij BNR radio.

Hier de link naar het radio interview bij WildFM

Hier de link naar het radio interview bij L1

 

Hier de link naar het interview op managementboek.nl of naar Management&literatuur

 

 

 U kunt hier ook de Management summarie downloaden

 

En zo staat het beschreven bij managementboek.nl waar het vanaf 1 september 2012 te koop is!

 

Maak geen herrie, laat uw team samenwerken in harmonie!

Effectief samenwerken in een team heeft veel weg van muzikaal samenspel. In elk goed orkest zijn alle individuele musici met hun verschillende instrumenten zo op elkaar afgestemd dat ze door begrip en enthousiasme harmonieuze klanken produceren. Zo zou het ook in uw team moeten gaan, maar helaas is de realiteit anders. Sommige teams produceren meer herrie dan muziek...

Richard de Hoop vergelijkt menselijke karakters met muziekinstrumenten. Daarbij gebruikt hij de bekende teamrollen van Belbin als basis. Met talloze voorbeelden maakt hij duidelijk hoe u goede teams samenstelt en op welke wijze elk instrument zijn positieve bijdrage aan het team levert. Door het invullen van een eenvoudige vragenlijst bepaalt u snel welk instrument uw teamleden en u het best beheersen. Bent u een hardwerkende bas, een inspirerende trompet of een energieke trom? Is die medewerker een creatieve gitaar, een planmatige hoorn of een behulpzame viool?

Alleen perfect op elkaar afgestemde teams leveren topprestaties! Dit boek vertelt hoe u die samenstelt.

- Muziek als metafoor en inspiratiebron voor teams.
- Praktische handreikingen om een team optimaal samen te stellen.
- Zeer toegankelijk door herkenbare voorbeelden en succesverhalen.

 

Wilt u een spetterende, muzikale, op maat gemaakte voordracht voor uw personeel, relaties of klanten? Klik dan hier en laten we samenspelen!

Het boek bestellen via Managementboek.nl

Het boek bestellen via Bol.com

 

 


  • Geïnteresseerd in een presentatie of workshop vol entert®ainment?

    Neem contact op